Το σκηνικό για ακόμη ένα επεισόδιο άγριας καταστολής, που θα αφορά μόνο κατ΄ επίφαση τη μη διασπορά του covid-19, έχει ήδη φτιαχτεί

Ομάδα Νομικής Βοήθειας

Η προαναφερθείσα κατάσταση αποδεικνύει κατά τη γνώμη μας το πολύ απλό: για άλλη μια φορά η καταστολή είναι αυτοσκοπός και ο covid-19 έτυχε αυτή τη στιγμή να αποτελεί μια πολύ καλή δικαιολογία για τη μέγιστη καταστολή.

Ελπίζουμε στους σεισμούς που μέλλονται για να ‘ρθουν!

Του Αντώνη Φάρα

Πήραν το κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου και αρχίσαν να στήνουν εχθρούς: τους πρόσφυγες στον Έβρο, τους νέους που ζητούν λίγο ελεύθερο χώρο, όσους αγωνίζονται για δικαιώματα και αναπνοές ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη κρατική καταστολή. 

Όχι ακόμη μια ανάλυση της πανδημίας

Συνέντευξη τoυ Jacques Rancière στον Andrea Inzerillo (μετάφραση:Φοίβος Θεολογίτης)

Αυτό που ξεχνούν να μας πουν είναι το ποιος θα αναλάβει να «αλλάξει τα πάντα» και σε πόσο χρόνο θα συμβεί αυτή η αλλαγή. Ένας πολιτικός χρόνος υφαίνεται από τις κοινές πρακτικές, οι οποίες δημιουργούν χρονοδιαγράμματα και ημερήσιες διατάξεις. 

Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου

Καμία απόλυση στην Υπηρεσία Ασύλου

Η τυχόν μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα σημαίνει κατάφωρη επίθεση στο Σωματείο, στοχοποίηση παλαιών συναδέλφων/ισσών και θα είναι ενδεικτική της αντεργατικής πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Κορωνοιός και βιοπολιτική

Tης Μάιρας Ζαρέντη

Και όπως για κάθε νέα λύση σε ένα πρόβλημα – ιδίως ιατρικής φύσεως- η οποιαδήποτε εξαίρεση είναι σημαντική, η λύση και για την αντιμετώπιση του κορωνοιού θα πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους. Χωρίς διακρίσεις και χωρίς δύο ταχύτητες.

Ο τοξικομανής ως παρίας και ο βιοπολιτικός έλεγχος του ΚΕΘΕΑ

του Φοίβου Κ. Θεολογίτη

Πότε γίνεται αντιληπτός ως μη χρήσιμος, πότε ως «βαποράκι» ή ληστής. Παραστρατεί ως σώμα ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, περιφερόμενο από εδώ και από εκεί, ψάχνοντας να φάει ή να πάρει ξανά την δόση του, ή έχοντας λιποθυμήσει στο πεζοδρόμιο. Ο τοξικομανής αποκλείεται από την κοινωνία και, ταυτόχρονα, πειθαρχείται εντός της. Αυτό είναι το παράδοξο της διακυβερνητικής μητρόπολης, το οποίο σημειώνει ο Αγκάμπεν, και το οποίο ενσαρκώνεται απόλυτα στον τοξικομανή ως παρία της μητρόπολης.

Ένας ακόμη νεκρός διανομέας στην άσφαλτο

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί τους ντελιβεράδες να αρνηθούν να πάνε στην εργασία τους σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Vodafone ζητάει 9ωρο, και δε θα της περάσει

Radical I.T.

Να οργανώσουμε τη δράση μας στα επιχειρησιακά σωματεία και στο ΣΕΤΗΠ, να επιδιώξουμε τον ενιαίο συντονισμό τους και να παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Κήρυξη στάσης εργασίας σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πανελλαδικά, την Τρίτη, 17/07/2018, 09:00-14:00

Από Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ