Όχι ακόμη μια ανάλυση της πανδημίας

Συνέντευξη τoυ Jacques Rancière στον Andrea Inzerillo (μετάφραση:Φοίβος Θεολογίτης)

Αυτό που ξεχνούν να μας πουν είναι το ποιος θα αναλάβει να «αλλάξει τα πάντα» και σε πόσο χρόνο θα συμβεί αυτή η αλλαγή. Ένας πολιτικός χρόνος υφαίνεται από τις κοινές πρακτικές, οι οποίες δημιουργούν χρονοδιαγράμματα και ημερήσιες διατάξεις. 

Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου

Καμία απόλυση στην Υπηρεσία Ασύλου

Η τυχόν μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα σημαίνει κατάφωρη επίθεση στο Σωματείο, στοχοποίηση παλαιών συναδέλφων/ισσών και θα είναι ενδεικτική της αντεργατικής πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Κορωνοιός και βιοπολιτική

Tης Μάιρας Ζαρέντη

Και όπως για κάθε νέα λύση σε ένα πρόβλημα – ιδίως ιατρικής φύσεως- η οποιαδήποτε εξαίρεση είναι σημαντική, η λύση και για την αντιμετώπιση του κορωνοιού θα πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους. Χωρίς διακρίσεις και χωρίς δύο ταχύτητες.

Ο τοξικομανής ως παρίας και ο βιοπολιτικός έλεγχος του ΚΕΘΕΑ

του Φοίβου Κ. Θεολογίτη

Πότε γίνεται αντιληπτός ως μη χρήσιμος, πότε ως «βαποράκι» ή ληστής. Παραστρατεί ως σώμα ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, περιφερόμενο από εδώ και από εκεί, ψάχνοντας να φάει ή να πάρει ξανά την δόση του, ή έχοντας λιποθυμήσει στο πεζοδρόμιο. Ο τοξικομανής αποκλείεται από την κοινωνία και, ταυτόχρονα, πειθαρχείται εντός της. Αυτό είναι το παράδοξο της διακυβερνητικής μητρόπολης, το οποίο σημειώνει ο Αγκάμπεν, και το οποίο ενσαρκώνεται απόλυτα στον τοξικομανή ως παρία της μητρόπολης.

Ένας ακόμη νεκρός διανομέας στην άσφαλτο

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί τους ντελιβεράδες να αρνηθούν να πάνε στην εργασία τους σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Vodafone ζητάει 9ωρο, και δε θα της περάσει

Radical I.T.

Να οργανώσουμε τη δράση μας στα επιχειρησιακά σωματεία και στο ΣΕΤΗΠ, να επιδιώξουμε τον ενιαίο συντονισμό τους και να παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Κήρυξη στάσης εργασίας σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πανελλαδικά, την Τρίτη, 17/07/2018, 09:00-14:00

Από Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Οι συνέπειες εξόρυξης υδρογονανθάρκων στην Ήπειρο

Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στα πετρέλαια

Τον Σεπτέμβρη του 2017 υπογράφτηκε από τον υπουργό ενέργειας και περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη η παραχώρηση 4.187 τετραγωνικών χιλιομέτρων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε όλη την Ήπειρο στην πολυεθνική Repsol. 

Η δικαιοσύνη απέναντι στον Τάσο Θεοφίλου

Του Τάσου Θεοφίλου

Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά και έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων.