Δικαιοσύνη για τα θύματα της Γαλλικής αστυνομίας

Marche pour la Justice et la Dignité

Εδώ και 40 χρόνια, τακτικά, οι δικοί μας δολοφονούνται από το γαλλικό κράτος, από τα χέρια αυτών που ονομάζονται ειρωνικά οι "φυλακές της ειρήνης". Εδώ και 40 χρόνια, τακτικά, η απάντηση σε όσους ζητάνε την αλήθεια και την δικαιοσύνη για τους θανάτους τους έχουν ως μόνη απάντηση την πιο ντροπιαστική ατιμωρησία και καμπάνιες εγκληματοποίησης. Η συνεχής αστυνομική και πολιτική παρενόχληση εναντίον της οικογένειας Traoré, στους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, το αποδεικνύει. Κάθε φορά είναι το ίδιο.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι πουλάει το Facebook; Εσάς! *

Της Vicki Boykis (μετάφραση: Barikat)

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ένα κοινωνικό δίκτυο που έχει κάνει τόσο καλό στον τομέα της επικοινωνίας, είναι ταυτοχρόνως το χειρότερο πράγμα στον κόσμο του διαδικτύου. Ωστόσο, ωσότου οι άνθρωποι εγκαταλείψουν την πλατφόρμα ή εφαρμόσουν κάποιου είδους οικονομικής πίεσης σε αυτή, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Το τηλεφωνικό κέντρο ως τόπος ελέγχου και αντίστασης

Των Jamie Woodcock και Immanuel Ness (μετάφραση: barikat)

Η μηχανογράφηση των κλήσεων επιτρέπει  κάθε μέρος της διαδικασίας  να παρακολουθείται, να αποθηκεύεται και να υπόκειται σε μετρήσεις απόδοσης. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με ένα ακτιβιστή των τηλεφωνικών κέντρων, οι αυταρχικές πρακτικές διαχείρισης έχουν προηγηθεί σε σχέση με αυτές τις καινοτόμες χρήσεις της τεχνολογίας. Αυτή είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι άσχετα με το πόσο λεπτομερή είναι τα στατιστικά στοις.χεία, υπάρχει ακόμη ανάγκη ανάλυσης και να ενεργοποίησης στο χώρο εργασίας.

Moazzam Begg: Εγώ βρέθηκα στο Γκουαντάναμο. Ο Donald Trump μπορεί να μάθει από εμένα ότι τα βασανιστήρια δεν αποδίδουν.

του Moazzam Begg ( μετάφραση- εισαγωγή: barikat)

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος George W Bush χρησιμοποιούσε τα βασανιστήρια με ιδιαίτερο ζήλο, ο ίδιος ποτέ δεν το παραδέχτηκε. Απλώς προσέλαβε νομικούς συμβούλους ώστε να ερμηνεύσουν και να επαναφέρουν με άλλο όνομα τα βασανιστήρια.

Ας μιλήσουμε με “Praksis”

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Ενδεικτική ήταν η απόφαση της PRAKSIS να δημιουργήσει κρυφά από τους/τις εξυπηρετούμενους/ες γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αναγκάζοντας τους/τις εργαζόμενους/ες να κρατήσουν μυστικές τις διευθύνσεις όπου απασχολούνται ακόμη και από το φιλικό τους περιβάλλον, προκειμένου να μην μαθευτούν στον προσφυγικό πληθυσμό. 

Δύο δασκάλες οδόφραγμα στο φασισμό - Με αφορμή τα γεγονότα στο σχολείο του Περάματος

Ελένη Καραγιάννη - Μαρία Βουλγαρίδου

Αυτό το κείμενο όπως και όλα τα άλλα, αναρτήθηκε στην ανοικτή, δημόσια και ελεύθερη σελίδα μου σε αυτόν εδώ το χώρο, με πολύ θάρρος και παρρησία. Την τελευταία φορά που έγραψα για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων δέχθηκα “προειδοποιήσεις”. Είμαι επικηρυγμένη βλέπετε στις σελίδες της Χρυσής Αυγής και στις σελίδες της “σοβαρής” Χρυσής Αυγής. Αλλά δυστυχώς δεν φοβάμαι. Δυστυχώς.

Συνελήφθησαν δύο αλληλέγγυοι Βάσκοι ακτιβιστές στην Ελλάδα, προσπαθώντας να μεταφέρουν μια ομάδα προσφύγων

Του Hibai Arbide Aza

Το βράδυ της 27ης Δεκέμβρη συνελήφθηκαν δύο Βάσκοι ακτιβιστές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (Βόρεια της Ελλάδας) την ώρα που  κατευθύνονταν προς το  φέριμποτ με προορισμό την Ιταλία. Συνόδευαν 8 πρόσφυγες  που βρίσκονταν κρυμένοι μέσα σε ένα τροχόσπιτο. Ανάμεσα στους πρόσφυγες και η Νατάσα μια τρανς κοπέλα που έχει υποστεί πολλές επιθέσεις καθως και νέοι συριακής, αφγανικής και ιρανικής καταγωγής. Το ταξίδι αποτελεί μέρος  μιας καμπάνιας πολιτικής ανυπακοής η οποία χρηματοδοτείται από πολλές και διαφορετικές συλλογικότητες της Χώρας των Βάσκων. 

Ο Δικός μας Δεκέμβρης

Των Βασίλη Λινάρδου και Παναγιώτη Μαυρόπουλου

Ο Δεκέμβρης για εμάς δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση. Μια ρητορική ερώτηση που όμως ήθελε συγκροτημένη και συνολική απάντηση. Οι ομοιότητες της καθημερινότητας και της ζωής για το σύνολο της κοινωνίας τότε και τώρα είναι εμφανείς και σκληρές. Οι στιγμές ελευθερίας που νιώσαμε τότε απουσιάζουν μέσα σε μια εκκωφαντική ησυχία.

Γυναίκα η φαρέτρα σου έχει όπλα!

Της Κρυσταλένιας Αμπρέου-Τσιτσιρίκου

Έχεις φωνή. Στο λέω ειλικρινά. Έχεις φωνή. Μην το δέχεσαι. Το «όχι» να είναι ηχηρό και σαφές. Να θυμάσαι πως φοβάται. Φοβάται πιο πολύ από ’σένα. Εσύ μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου, κι αυτό θέλει εκείνος να θυμάσαι, πως θα χάσεις τη δουλειά σου και «σε εποχές που ζούμε, δεν παίζουμε μ ’αυτά τα πράγματα». Εκείνος έχει να χάσει περισσότερα.