Ένας ακόμη νεκρός διανομέας στην άσφαλτο

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί τους ντελιβεράδες να αρνηθούν να πάνε στην εργασία τους σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Vodafone ζητάει 9ωρο, και δε θα της περάσει

Radical I.T.

Να οργανώσουμε τη δράση μας στα επιχειρησιακά σωματεία και στο ΣΕΤΗΠ, να επιδιώξουμε τον ενιαίο συντονισμό τους και να παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Κήρυξη στάσης εργασίας σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πανελλαδικά, την Τρίτη, 17/07/2018, 09:00-14:00

Από Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Οι συνέπειες εξόρυξης υδρογονανθάρκων στην Ήπειρο

Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στα πετρέλαια

Τον Σεπτέμβρη του 2017 υπογράφτηκε από τον υπουργό ενέργειας και περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη η παραχώρηση 4.187 τετραγωνικών χιλιομέτρων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε όλη την Ήπειρο στην πολυεθνική Repsol. 

Η δικαιοσύνη απέναντι στον Τάσο Θεοφίλου

Του Τάσου Θεοφίλου

Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά και έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων.

Με κράτος και αφεντικά δεν «συμφιλιωνόμαστε»

Σωματείο βάσης εργαζομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων

Επειδή η Praksis δεν αποτελεί καμιά σπάνια εξαίρεση στον κλάδο των ΜΚΟ, αυτή η συνάντηση και κάθε εργοδοτική απόπειρα κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, πρέπει να μας βρίσκει όλους και όλες απέναντί της. 

«Όταν η καταστροφή βαφτίζεται ανάπτυξη, η κοινωνία οφείλει να απαντήσει»

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλιμούρα

Η Repsol, παγκοσμίως, είναι μία εταιρία με τη χειρότερη φήμη. Ας μην ξεχνάμε πως, ήδη, προτού ξεκινήσει καλά καλά το έργο, έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των δοκιμαστικών εκρήξεων, ενώ οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να διώξουν συνεργεία που χωρίς τη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη είχαν εισέρθει σε χωράφι του.

Η θέση του hip hop στην Ελλάδα της κρίσης

Του Oxybrain

Η ελληνική μουσική των ‘90s είχε τρεις βασικές κατευθύνσεις. Ποπ, λαϊκά και έντεχνα. Όλα αυτά συμπορεύονταν άριστα με το πνεύμα της περιόδου. Επιφάνεια, διασκέδαση και ψεύτικες ανησυχίες. Αν κάποιος ήθελε από το γυμνάσιο κι έπειτα να διασπαστεί από το βασικό ρεύμα της μουσικής, άκουγε έντεχνα. Αυτό το δήθεν προβληματισμό, χωρίς καμιά ουσία. Γιατί έτσι ζούσαμε.

Ανακοίνωση των 9 συλληφθέντων από την Τουρκία για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» που τους στοχοποιεί

Η Γενική αστυνομία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επιτέθηκε στα σπίτια μας, μας βασάνισε και μας συνέλαβε. Όλη μέρα κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, αλλά και κατά τις μεταφορές μας στα δικαστήρια, μας είχαν πολύ σφιχτά δεμένους με χειροπέδες, πισθάγκωνα. Μας χώρισαν, τον καθένα ξεχωριστά και δεν μας επέτρεπαν την επικοινωνία.